Griffier

Introductie

Emmen
De gemeente Emmen is een bijzondere combinatie van stad en dorp, industrie en platteland, zand en veen, hunebed en bluetooth. De gemeente Emmen is met meer dan 100.000 inwoners en ruim twintig dorpen, kernen en buurtschappen een van de grootste plattelandsgemeenten. Tegelijkertijd ontwikkelt de centrumplaats Emmen zich steeds meer als een echte stad, waar het gezellig uitgaan is. Deze mix van stad en platteland geeft Emmen een uniek karakter met eigen mogelijkheden en onmogelijkheden en met een heel eigen dynamiek.

En over karakter gesproken, de mix van stad en platteland vind je ook terug in de Emmense volksaard. Want we houden hier van aanpakken en niet van eindeloos doorpraten voor er iets gedaan wordt. Daarbij blijven we natuurlijk wel Drenten, dus een ietwat ontwijkend ‘ja’ betekent dat we je lekker laten kletsen en gewoon op de oude voet doorgaan. Maar dat went snel genoeg, net als de doe-maar-gewoonmentaliteit die we hier hebben. Bijzonder is dat de gemeente Emmen zand-Drenten, veen-Drenten en ‘westerse’ import kent, met alle cultuurverschillen die erbij horen.

Natuurlijk is er nog veel meer over de gemeente Emmen te zeggen. Bijvoorbeeld over kunst, cultuur, feesten, concerten, wielrennen, het nieuwe plein met prachtig theater dat het centrum van Emmen siert, Wildlands Zoo, onze voetbaltrots FC Emmen, grote natuurgebieden vlakbij…

Maar kom het eens zelf ontdekken; je zult verrast zijn!

Voor meer informatie over de gemeente Emmen en de gemeenteraad, zie www.emmen.nl

(meer…)