Lid Raad van Toezicht

Introductie

Stichting Erfgoed Den Helder/Willemsoord BV

Stichting Erfgoed Den Helder/Willemsoord BV
Den Helder is rijk aan cultureel erfgoed. Fort Kijkduin, Fort Westoever, de bunkers, het Atlantikwall Centrum en Willemsoord zijn gezichtsbepalend voor de gemeente Den Helder.
Voor de instandhouding van dit unieke militair en maritiem erfgoed zijn de krachten van Willemsoord BV en de Stichting Stelling Den Helder gebundeld en is op 1 januari 2021 de nieuwe Stichting Erfgoed Den Helder ontstaan. De gemeente Den Helder is enig aandeelhouder van Willemsoord BV, de organisatie die het terrein en het monumentale vastgoed van de voormalige Rijkswerf beheert, onderhoudt en verhuurt.
Dagelijks worden veel bezoekers ontvangen die een mooie dag uit beleven op een van de indrukwekkende, monumentale/karakteristieke locaties.

Visie
‘De Stichting Erfgoed Den Helder verbindt het erfgoed van Den Helder met elkaar, laat haar geschiedenis spreken, door gerichte marketingcampagnes richting een breed publiek tot ver buiten de stadsgrenzen, draagt in de komende jaren zorg voor beheer, behoud en ontwikkeling van dit bijzondere erfgoed en zal dit doen vanuit een gezonde organisatie’.

(meer…)